Akupresszúrás-, reflexológiás talpmasszázs,
Frissítõ talpmasszázs   
(60 perc)

A reflexológia, ezen belül az akupresszúra érezredes múltra tekint vissza. Kínából és Indiából származik, a tûszúráshoz hasonlóan a stimuláláson, vagyis a serkentésen (ingerterápián) alapszik.
Az indián törzsek õsidõk óta alkalmaznak olyan gyógymódokat, melyekkel nem közvetlenül a megbetegedett szervet kezelik, hanem például a láb masszírozásával érik el a gyógyulást => ismerik a reflexológia elméletét, anélkül, hogy megneveznék.
Egészségünk védelmében fontos a reflexzónák rendszeres masszírozása, hiszen egyetlen testrészünk sincs úgy elhanyagolva, eltorzulva, mint éppen a lábunk. A talpmasszázs mint gyógyulást segítõ terápia ma már az orvoslásban is elfogadott. A talp masszírozásával a szervek energia szintjét növeljük. A talpmasszázsnak semmiféle mellékhatása nincs, csak pozitív élettani hatásai vannak:
- A talp masszírozása alkalmas megelõzésre, regenerálásra. Elsõdleges célja az energetikai egyensúly helyreállítása, mely az egészséges életmûködés feltétele.
- Szabályozza a hormontermelõ mirigyek mûködését. Sokkal eredményesebben, mint a hormontartalmú gyógyszerek.
- Kitûnõ diagnosztikai eszköz. A talp állapotából látható, milyen létezõ vagy kialakuló problémáról van szó. A reflex zóna érzékenysége, fájdalma vagy lerakódás jelenléte jelzi, ha a hozzátartozó szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn.
- Növeli a stressztûrõ képességet a fittséget, kiegyensúlyozottságot testi-, és lelki szinten.
A reflexzónák mikrorendszerként mûködnek. A nagy rendszert piciben tökéletesen ábrázolják. Az ilyen talpmasszázs egyéb masszázsoktól eltérõ szemlélete lehetõvé teszi, hogy a betegségek megelõzéseként még a preklinikai tünetek idõszakában a szervezet energetikai renszerében megakadályozzuk a változások révén a káros folyamatok továbbfejlõdését, ugyanakkor erõsíti a regeneráló, feldolgozó, kiválasztó mûködéseket.
A helytelen táplálkozás, életmód következtében kóros anyagcsere termékek szaporodnak fel a szervezetben, és ha nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak, a refkexzónákban lerakódások képzõdnek, a szervezetben energia blokkok alakulnak ki, emiatt romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek mûködése.
Az energia a bõr alatti lágy szövetekben kering, ezért masszázzsal a pályák jól "tisztíthatók", karbantarthatók, szükség esetén átjárhatóságuk visszaállítható.
A csi (élet-energia) zavartalan áramlását elõsegítõ speciális masszázst nevezzük akupresszúrás masszázsnak. A meridiánok mentén található akupresszúrás pontok fájdalmassá válnak a belsõ szervek megbetegedései esetén, mely fájdalmak a kezelés nyomán mind a pontban, mind pedig a szervben megszûnnek.
Probléma esetén a reflexzóna nyirokér-renszerében csökken az áramlási sebesség, fölgyülemlik a nyirok, ez megemeli az izomszövetet, lerakódások, "göbök" alakulnak ki. Ezek nyomás érzékenyekké válva, az agy és a napfonat (a máj bal oldala körüli energiaközpont) felé adnak információt, fájdalom formájában.
A talpmasszázs során az ingerlés szintén elõször az agyba, és az anyagcserét vezérlõ központba megy, s a szervezet öngyógyító mechanizmusait beindítva hat vissza a szervekre. A meridiánok kezelése nemcsak a fájdalmat szünteti, hanem növeli a vitalitást és a megterhelésekkel szembeni ellenálló képességet.
Az egész testen vannak reflexzónák, találkozásaim során elsõsorban a láb, lábfej, talp reflexzónáin dolgozom. A masszázs során a kezdetben simító-, lazító mozdulatokat felváltja az akupresszúrás pontok stimulálása. A megfelelõ zónák masszírozásával nõ a hozzárendelt szervek vérbõsége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel a szervezet mozgósítja öngyógyító erõit. Éppen ezért a kiválasztó rendszer zónáit kezelem elõször, megtisztítom. Ez után veszem be a programba az egyéb, problémás zónák masszírozását. A talp masszírozását kézzel, segédeszköz nélkül végzem.
Ez NEM KORHOZ KÖTÖTT masszázs, mindenkit lehet masszírozni megfelelõ program szerint. Frissítõ talpmasszázst egészséges emberen lehet végezni, a gyógyulást segítõ reflexzóna masszázst beteg emberen, olyan ütemezésben, amit az illetõ állapota szükségessé tesz. Egy kezelés idõtartama általában 40 perc, de heveny esetekben az idõ minden veszély nélkül 2-3 szorosára növelhetõ.
Masszázs naponta egyszer adható, de ha a szervezet reakciója már beindult, idõt kell hagyni arra, hogy az öngyógyító mechanizmusok kibontakozhassanak. Általában hetente 1-3 alkalom biztosítja az ideális elõrehaladást.
A kezelés kiegészítéseként jó eredménnyel alkalmazom az általam készített gyógyteákat, és a REIKI energiát is, melyek meggyorsítják a gyógyulást. Talpmasszázs nem végezhetõ:
- üszkös lábon
- magas láz,
- heveny visszérgyulladás,
- gombásodás,
- fertõzõ betegség,
- súlyos idegkimerültség,
- veszélyeztetett terhesség esetén.

E-mail : bogmerka@freemail.hu      Idõpont és helyszín elõzetes egyeztetés alapján.     Mobil : +36/20-442-3393